Mundelstrup El-forretning A/S

En håndværker virksomhed der har arbejdet i området igennem 3 generationer helt fra den tid da elektriciteten i området var et nyt begreb.

 

I 1926 bliver Mundelstrup El. forretning grundlagt af A. S. Wind og hans hustru Magdalene Wind. Det var i elektricitetens og bilernes barndom. Så el-installatørerne måtte cykle ud til kunderne på gårdene med kabelruller og værktøj på cykelstyret.

Sønnen Herman Wind der har arbejdet sammen med faderen i firmaet køber i 1963 halvdelen af virksomheden og senere i 1972 overtager han hele virksomheden og danner sammen med hustruen Bente og en yngre bror elektrikeren Gert Wind som også er udlært i firmaet et familie aktieselskab.

I takt med udviklingen og udvidelsen af aktiviteterne melder sig behovet for nye og større lokaler. Derfor flytter firmaet i 1977 til Græsvangen 2, Tilst, hvor den 300 m2 store bygning i 1999 året for firmaets 75 års jubilæum rummer lager værksted og administration.

Firmaets grundlægger døde i 1983. I 1990 indtræder så 3. generation i firmaet Mogens Wind (søn af Bente og Herman Wind) og som netop har afsluttet sin installatør- eksamen.

Ved et generationsskifte i 1998 ønskede Herman Wind at udtræde af selskabet, hvorefter Gert og Mogens Wind videreførte firmaet med Herman Wind som bestyrelsesmedlem.

Ikke AktivIkke Aktiv