Andre afsnit: Mødet De grønne øjne
  Den hvide hoppe.
Den kølige morgenbrise fik Viola til at fryse, da hun var på vej ned til stalden. Hun gik og tænkte på den hvide hoppe, som hun havde set dagen før. Den havde været til salg. Hun ønskede, at hun-havde haft råd.
Hver dag red hun på sin hoppe, "Zorba". For det meste red hun ud på marken og trænede spring, for der lå tit mange væltede træer. Denne morgen ville hun bare ride en tur i skoven. Hun striglede og sadlede "Zorba" op, men da hun kom et stykke ind i skoven, så hun en ung pige piske den hvide hoppe voldsomt. "Zorba" så det også og galoperede dermed ind foran pigen på hoppen og stejlede. Det samme gjorde den hvide hoppe, pigen faldt af og slog hovedet. Viola var rystet over, at hun intet havde gjort for at stoppe sin hest i dette. Hun hoppede ned fra "Zorba" og hjalp pigen op på hoppen igen. Hun svang sig selv op igen og trak den hvide hoppe med pigen på efter sig hele vejen hjem. Da de nåede stalden, stillede Viola de to heste ind i hver sit spiltov og fulgte pigen ind i huset. Violas mor ringede efter en ambulance til pigen. Viola gik ud og tog sig af hestene. Da hun hørte ambulancen komme ind på gårdspladsen, skyndte hun sig ind og fortalte, at ambulancen var kommet. Viola følte at det var hendes skyld.
Viola skyndte sig ned i stalden til "Zorba" igen, fordi ingen skulle se hende græde. Lidt senere kom hendes mor for at sige hun ikke skulle i skole, hun ville også have Viola til at fortælle, hvad der var sket. Viola fortalte hende hele historien fra begyndelsen til enden i de største detaljer. Hendes mor syntes det var forkert ikke at prøve at stoppe "Zorba", men at det var godt hun havde taget pigen med hjem. Viola spurgte om ikke de kunne besøge pigen om aftenen, men før hendes mor nåede at svare, kimede telefonen. Det var pigens mor. Hun spurgte også om ikke de ville komme og besøge hendes pige Silje. Det sagde moderen ja til.
Da de efter et stykke tid havde lagt på, fortalte Violas mor, at pigen hed Silje og at hun ville have købt den hvide hoppe, "Lady Fiona". Viola tog en stor chance, da hun spurgte, om hun måtte få "Lady Fiona", hvis Silje ikke ville have hende. Hendes mor blev lidt gal over, at hun kunne tænke på det nu, men sagde alligevel ja.
Viola sagde hun ville ride ud på marken og springe. Hun sadlede "Zorba" op og skridtede ud på marken. Det gik ikke godt, da hun ikke kunne koncentrere sig. I stedet red hun en tur i skoven, som varede fire timer. På vejen hjem mødte hun sin veninde. De stod og snakkede i lang tid. Da Viola endelig kom hjem var klokken tre. Hun puslede om "Zorba" i ca. en time. Hendes mor kom ud i stalden og sagde, hun skulle skynde sig lidt, for de skulle spise om en time. Inden da skulle hun nå i bad og få noget nyt rent tøj på. Da de spiste kom hun i tanke om, at hun havde glemt at fodre "Zorba" og "Lady Fiona". Viola fik sin far til at fodre dem.
Da Viola og hendes mor var færdige med at spise, tog de op på hospitalet for at besøge. Silje. De besluttede sig for at købe en pose slik og nogle blomster til hende. Da de kom frem til hospitalet ventede Siljes mor på dem uden for stuen. Silje blev glad for slikket og blomsterne. Viola fik det dårligt, da alle så hemmelighedsfulde ud. Lidt efter sagde Silje til sin mor, at hun skulle tage Violas mor med ud.
Da de var gået begyndte Silje at takke Viola. Til sidst sagde hun, at hun gerne ville have lov at forære hende "Lady Fiona", hvis hun ville have hende, som tak for at have reddet hendes liv. Aldrig havde Viola været så glad. Viola sagde, at hun kun ville have hende, hvis Silje ville ride sammen med hende på "Zorba". Silje ville med glæde ride på "Zorba" sammen med Viola og "Lady Fiona".
Da mødrene kom ind igen var klokken ni, og Viola skulle hjem. Viola lovede at komme igen i morgen. Da de nåede hjem var klokken 10:30, og hun skulle i seng. Næste morgen stod Viola for sent op, så hun kunne ikke nå at ride. Hendes mor var ved at lave morgenmad, da Viola gik ned for at fodre "Zorba". Imens de havde været på hospitalet, havde "Lady Fionas" ejer været der for at hente hoppen. Hun skyndte sig op i bad og tog en badekåbe på, gik ned i køkkenet og spiste sin morgenmad. Hun smurte en madpakke og skyndte sig i noget tøj og cykle i skole. Hun fik fri klokken 14:30 og skyndte sig hjem. Hun tog lidt at spise og hoppede i noget ridetøj. Hun gik ned i stalden og opdagede, at "Lady Fiona" stod i boksen ved siden af "Zorba". Hun hoppede af glæde da hun også opdagede at "Zorba" var sadlet op og Silje stod ved siden af. Den smukke hvide hoppe, "Lady Fiona", trampede i gulvet af utålmodighed. Viola sadlede "Lady Fiona" op og sagde, at hun bare skulle kaldes "Fiona". Da de sad op, skridtede de ud på marken og travede hen til skoven. De travede også i skoven. Efter et stykke tid nåede de til en åben slette, hvor de satte i galop. Efter en halv time satte de hestene ned i trav og travede tilbage af vejen. Da de kom til skoven skridtede de resten af vejen hjem. De aftalte at ride denne tur hver tirsdag som tegn på, at de var blevet bedste veninder den dag. Hjemme ved stalden puslede de om hestene i flere timer og hyggede sig. Silje spiste hos Viola den aften, og de skulle også sove hos Viola. Næste dag tog de ikke i skole, men kørte med hestene ned til den nærmeste strand og red der hele dagen. De puslede igen om hestene i flere timer, da de var kommet hjem. De havde glemt klokken, så Silje måtte sove der igen.
Næste morgen sneede det. Viola og Silje hyggede sig med vintertøjet på, med hestene i folden. De legede snekamp pigerne kastede sne på hestene, og hestene skubbede forsigtigt til dem. De red også en tur i skoven, men den blev ikke lang, da det var ret koldt. Hen på aftenen blev Silje hentet og hestene skulle have aftensmad!

Forfatter: Natasha Hedemann (6.a.)