Skjoldhøj Kirke 

som blev indviet 2. søndag i advent 1984 er placeret i god overensstemmelse med gammel dansk tradition for kirkebyggeri på en bakke, lige under selve bakketoppen, så det giver fornemmelsen af, at det åbne landskab fortsætter på den anden side af bakketoppen.

Kirken er tegnet af arkitekterne Friis og Molkte og består af tre afsnit: 

koret
hovedskibet 
tårnet. 
Kor og tårn fremtræder som tunge, murede bygningsblokke, der danner endevægge i kirkerummet medåbninger mod alter og våbenhus. Hvor sidevæggene rnøder tag og endevægge, findes gennemgående lysspalter, så rummet får en karakterfuld belysning.

Sidevæggene er indvendig malet i en lys blå farve, der kan minde een om himmelen, bræddeloftet er malet korngult, gulvet er gule mursten, der er faste bænke, som er gråmalede. Alterbord og prædikestol er af granit, og mellem disse er altertavlen muret ind i væggen, beståen4e af fire mosaikfelter, der symboliserer de fire elementer: 

ild

luft

vand 

jord

og rummet mellem dem danner et kors på den hvide væg, til venstre for alterbordet er en lysspalte, der leder tanken hen på regnbuens farver. Til venstre i koræggen er udsmykningen Noahs to duer med olieblad - også lavet i Ravena mosaikstifter.
Døbefontens sokkel er af malet træ, formen er seks-kantet, som også ses i altersølvet og dåbskanden.

Orgelet har 21 stemmer, det er malet og bygget af Bruno Christensen, Terkelsbøl.
Den store foldedør mod våbenhuset er malet i mørkere farver og passer godt til det lyse kirkerum.
Våbenhuset har gulv af brosten, store vinduespartier mod øst og vest gør rummet meget lyst og venligt, udsmykningen består af to oliventræer in natura.
Fra våbenhuset er der indgang til sognegården, hvor der er kontorer, konfirmand- og mødelokaler og en foyer.
Våbenhus og foyer er særdeles gode til udstilling af malerier etc. grundet de specielle lyskilder, så alt i alt er hele bygningen et godt aktiv-center for hele befolkningen i Skjoldhøj sogn.

 

 

 

Se billeder fra den assyriske menigheds gudstjeneste i Skjoldhøjkirken Klik her

Ikke aktivIkke AktivIkke Aktiv