Andre afsnit: Stoffer Min rejse til Tyrkiet Grønland tur/retur Lyt til Naboen Forside
Sygdom i familien

Det var en mandag eftermiddag, hvor jeg skulle skynde mig hjem fra skole.
Jeg skulle nemlig passe min lillebror og lillesøster, for min mor og far skulle til læge og tjekkes, om hun fejler noget. Da de kom hjem, havde min mor det helt fint, men senere på aftenen fik hun det dårligt. Næste dag tog jeg i skole, og da jeg kom hjem, hjalp jeg min far, med at lave mad. Da vi havde spist fik min mor det meget være. Alt det hun spiste kom op igen, og hun kunne næsten ikke gå. Min far ringede efter natlægen.
Da lægen kom og havde tjekket min mor, sagde han, at hun skulle på hospitalet med det samme. Så ringede min far efter en ambulance. 5min efter kom der en ambulance med udrykning. Næsten alle på vores vej kom og kikkede på, hvad der var sket.
Mændene tog min mor op på en båre og kørte den ud til ambulancen. Min far tog med, så min mor ikke skulle være alene. I mellemtiden var min storesøster kommet for at passe os. Jeg gik i seng for at prøve på at sove, men det kunne jeg ikke. Da min søster kom ind til mig for at fortælle hvad der var sket, blev jeg ked at det. For hun fortalte, at lægen havde sagt, at vores mor måske havde fået brystkræft.

Min lillebror viste ikke helt, hvad det var. Om onsdagen havde min søster skrevet i min kontaktbog, hvor der stod, hvorfor jeg ikke havde lavet lektier. De fleste fra klassen spurgte hvad der var sket. Så fortalte jeg, at min mor havde fået kræft i brystet.
De fleste sagde, at det var synd for mig. Vi skulle have håndarbejde bagefter.
Min søster hentede mig efter skole, fordi vi skulle ind i byen og kikke. Om aftenen kom min far hjem igen, men min mor måtte ikke komme hjem i
nu.
Hver aften var min far oppe hos min mor. Jeg skrev breve til min mor hver aften, om alt det jeg havde lavet. Og så tog min far den med om aftenen. Næste dag var der en uge til min mor måtte komme hjem, hvis hun havde det bedre. Da der var gået en uge, kom min mor hjem igen. Jeg var meget glad for at se hende igen, og det var mine søskende vist også. Min mor havde fået at vide, at hun måtte være hjemme til i aften. Vi hyggede os hel dagen. Da min mor skulle på hospitalet igen kørte vi hende der op. Da vi kom hjem, skulle vi sove, for vil skulle i skole næste dag. Jeg glædede mig til i morgen, for jeg skulle hjem til min moster. Næste dag hvor jeg havde vært i skole, hentede min moster mig. Jeg skulle hjem til min moster og sove. Inden vi tog hjem til hende, tog vi i Bilka og hilste på min onkel. Han var ved at lave noget til Bilka. De snakkede og snakkede. Til sidst spurte min moster om jeg vil have en is. Det ville jeg meget gerne, og så gik vi ind og købte en. På vej hjem skulle vi hente min fætter Rasmus og min kusine Tanja. Derefter kørte vi ind og besøgte min mor. Hun havde det godt, men hun måtte ikke komme hjem i endnu. Hun skulle nemlig opereres i morgen. Da klokke blev seks tog vi hjem for at spise. Da vi kom hjem var min onkel kommet, og havde lavet mad. Tanja spurte hvad vi skulle have. Vi skulle have lasagne. "Du kan tro det smagte godt" Da vi havde spist spurgte Rasmus om jeg ville med ud og cykle. Jeg lånte Tanjas cykel, og Rasmus kørte på sin egen.
Vi havde fået af hvide at vi senest skulle være hjemme klokken otte, hvis vi skulle være med til at se film. Da vi så hvad klokken var, skyndte vi os hjem. Med det samme vi kom hjem tog vi vores pyjamaser på. Da vi var færdige gik vi ind til de andre, som sad med slik og chips. Til sidst sad vi alle sammen inde i stuen. Da filmen sluttede gik vi i seng. Min moster spurgte, om vi skulle tage ind til min mor i morgen. Jeg blev meget glad, da min moster spurgte om det. Da vi vågnede gik vi ud og tog noget morgenmad, som vi tog med ind i stuen. Da vi havde spist tog vi op til min mor, hun var meget glad for at se os. Min mor fortalte, at hun havde det meget bedre, men hun havde ondt i den ene arm. Da der var gået nogle uger, kom min mor hjem igen. Vi var alle sammen glade for at se hinanden. Jeg spurgte min mor om hun skulle op på hospitalet igen, og hun sagde at det skulle hun en gang imellem.
Nu har vi det godt alle sammen. Men min mor går stadig til behandling. Og hun skal snart opereres igen. Husk hvis der er en fra din klasse der har en mor, far eller søster, der får eller har kræft så skal I ikke drille ham eller hun med det, for det er ikke sjovt.

Forfatter: Lykke Hansen (7a)