Andre afsnit: Mine rødder Krigen En assyrisk pige på flugt  Syrien
Min konfirmation  Rejsen til Kurdistan Mit fædreland Brev fra Teheran Muniras vej til Danmark
 ET KURDISK BRYLLUP
Jeg er en pige på 12 år. En dag skulle hele min familie til et bryllup. Vi gjorde os klar. Min mor og min lillesøster tog kurdisk tøj på. Kurdisk tøj er, noget man har på, når man skal til et bryllup. Det er ikke alle, der har kurdisk tøj på. Nogle tager også festtøj på. Klokken 5 skulle vi være derhenne. Da alle var klar, tog vi afsted med vores bil. Vi kørte der hen, og gik ind i den store sal. Da vi kom ind, så vi, at der var pyntet op. Bordene stod som en hestesko. Vi valgte et bord i midten. Vi satte os på stolene. Mange kom hen og hilste på os. Der var mange af mine venner derhenne. Inde i midten af salen danser man. Bruden og brudgommen var ikke kommet enddnu. De kom først ved 7-8 tiden. Alle gæsterne skulle først komme. Da alle var kommet ved 6-tiden, begyndte nogen at danse kurdisk dans. Alle stod og holdt hinanden i lillefingeren og dansede rundt. Tag fire skridt hen, og stands tag det ene ben frem, og det gøre man bare indtil man ikke kan mere. Der er mange forskellige danse. Jeg gik hen på gulvet, og tog min mor i lillefingeren. Vi dansede i lang tid, men blev træt og satte os ned igen. Der var meget uro i salen og alle var begyndt at blive sultne. Da maden kom startede nogle medlemmer af familien som havde arrangeret brylluppet i et hjørne med at spise. Da der var så mange mennesker, tog det lang tid at dele maden ud. Endelig nåede maden ind i midten, og der sad jeg.
Maden så lækker ud. Det var ris med kød og salat. Da nogle af damerne var færdige, gik de ud på toilettet, og ordnede makeuppen, og satte deres hår. Efter at alle var færdige kom bruden og brudgommen. Alle råbte og skreg. Brudens søstre smed karameller rundt. Bruden og brudgommen satte sig på en sofa, henne i hjørnet. Ovre i det andet hjørne stod der en mand og sang. Han var engang min kurdiske lærer, men det var han ikke mere. Der var mange, som ikke kunne lide hans stemme. Han var hæs i stemmen. Men de havde i det mindste en sanger.
Alle havde en gave med. Min far og mor gik hen, og hilste på bruden og brudgommen. De gav dem en gave. De åbnede ikke gaven ved brylluppet, det var først, når de kom hjem. Bagefter dansede nogen igen, men det var en anden dans. Den kunne jeg ikke finde ud af at danse. Dansen var for hurtig. Lidt efter kom en lagkage. Den var flot og pyntet med flødeskum og nødder. Den var i fire lag. Bruden og brudgommen skar et stykke af kagen til dem selv. Der var nogle der dansede omkring dem. Bruden tog en gaffel og puttede et stykke i brudgommens mund. På samme måde gjorde brudgommen bare i brudens mund.
Imens nogle dansede, gik jeg rundt med mine venner, vi gik ud og så os omkring. En af mine venner havde kurdisk tøj på, men følte sig ubehageligt i det, og tog noget andet på. En gruppe piger dansede i en lille rundkreds, mig og mine venner gik med i dansen. Vi prøvede at danse hurtigt. Det var sjovt, mange kiggede på os.
Da det blev midnat tog næsten alle sammen hjem. Alt det rod gæsterne havde lavet skulle være ryddet op. Da jeg kom hjem syntes jeg, at det havde været en sjov nat. Jeg tog nattøj på, og hoppede i sengen.

Forfatter: Zheen Faisal Mohamad (6.A)