Andre afsnit: Krigen En assyrisk pige på flugt  Syrien Min konfirmation
Et kurdisk bryllup Rejsen til Kurdistan Mit fædreland Brev fra Teheran Muniras vej til Danmark
 Mine rødder
Dette er en fortælling om mine "rødder", om hvordan mine forældre fandt hinanden, og hvad de lavede, inden jeg kom til verden.

Min mor var 19 år og var lige blevet færdig som student, og vidste allerede på det tidspunkt at hun ville være sygeplejerske. Hun ville enormt gerne ud at rejse, for det første for fornøjelsens skyld, men også for at opleve hverdagen på hospitaler i andre lande.
Hun arbejdede på forskellige afdelinger på et hospital i Abingdon, i nærheden af Oxford i England. Min mor, hendes veninde og 8 andre danske piger boede på en kollegiegang (på sygehuset) som hed "Nurses' home", og der havde de det rigtig sjovt.
Deres dage gik tit sådan at de arbejdede nogle timer, havde fri en time eller to til middag og så arbejdede et par timer igen.
Efter det kunne de lige nå at få sovet lidt, sådan at de kunne holde ud at komme på pub om aftenen.

Min far er englænder og boede dengang i en lille by, der hedder Wootton, lige uden for Abingdon, han var en ung mand på 19 år, og for ham var alting fis og ballade.

Han var lige blevet uddannet som bankassistent og var stort set ude på pub hver aften sammen med vennerne. Nogle af min fars venner havde mødt nogle af pigerne fra min mors "Nurses1 home" og tog ham med derhen. Der var der tit fest, hvor min mor og far stødte ind i hinanden.

De begyndte så at komme sammen. 4 måneder senere i maj, tog min mor hjem, og der havde de aftalt at min far skulle komme på besøg i august, hvor de skulle finde ud af, hvem der skulle bo hvor, og om deres forhold var stærkt nok til at holde sammen uden at se hinanden det år, hvor min mor skulle på et højskoleophold som havde været aftalt længe.

De vidste heller ikke om de overhovedet skulle bo sammen. Så mødtes de igen en weekend i København i november.
Min mor var også ovre ved ham en måned i januar hvor hun boede hos min farfar og farmor. Sådan mødtes de på skift hos hinanden, og så skrev de sammen to gange om ugen i halvandet år.

Et par år inden det her havde min bedstemor taget nogle engelsktimer, fordi det ville være rart at kunne, uden at ane, at hun snart ville få en engelsk svigersøn. Inden mir mor tog til England, havde min bedstemor sagt til hende at hun ikke skulle bryde sig om at komme hjem med en englænder. Min mor forsikrede hende om, at hun godt nok ikke skulle have sådan en konservativ englænder!

Da min mor var færdig med at gå på højskole, flyttede min far til Danmark, og de flyttede ind hos et gammelt ægtepar, hvor de lejede første etage i et hus Nørresundby. Konen var lidt senil og hun kaldte min mor og far for Gordon og Nancy som de slet ikke hedder i virkeligheden (Gordon og Nancy var vist deres tidligere lejere). Næsten hver gang mine forældre kom kørende ind i indkørslen, kom hun ud oc spurgte, hvad de lavede der.

Der boede de et par år. Efter det flyttede de ind i en temmelig stor lejlighed i Skalborg. Min far fik arbejde i en bank.og han gik til fodbold 3 gange ugentligt. Mir mor fik stilling som sygeplejerske på Sygehus Syd på neurokirurgisk afdeling. Den 21. Maj 1983 blev mine forældre gift i Søkbæk kirke Himmerland. Søkbæk som min mor er opvokset i. Festen blev holdt i Aars med regnvejr hele dagen. Der korr mange familier og venner fra England, de syntes at det var meget spændende a1 opleve et dansk bryllup. På bryllupsnatten var der nogle af deres venner, som havde fået fat i nøglen til deres lejlighed, og så havde de viklet alle deres møbler ind i toiletpapir- og sået karse i alle deres potteplanter.

Senere fik min far et tilbud om at komme til at arbejde for et eksport firma, og derfor flyttede de til Århus.

De boede i første omgang i en lille lejlighed i nordbyen, ikke så langt fra Århus Kommunehospital hvor min mor fik en stilling på opvågningsafdel ingen. De kendte jo ikke Århus, så de var nødt til at undersøge området, før de kunne beslutte sig til hvor de ville bo. Efter nogle måneder faldt valget på Tilst, og de købte et lille hus, der var helt nybygget. Der gik ikke ret lang tid, før at min mor blev gravid for første gang, og min storebror blev født d. 30. december 1984.
Han voksede op og da han var 3 år, kom jeg til verden. Jeg var en nuttet lille baby, Der var noget diskussion om, om jeg skulle hedde Marianne, som min storebror kunne tænke sig det, eller Amanda, som min mor kunne tænke sig det. Men de blev altså enige om Tessa

Da jeg blev 5 år skulle jeg have en lille søster, hvilket nok er det bedste der kan ske for en lille 5 årig pige. Men hun døde i min mors mave aftenen før fødslen. Alle var neget knuste, men jeg forstod det ikke helt. Jeg var jo ikke så gammel. 5om 7 årig kom lykken igen, en ny lillesøster var på vej. Hun er nu 5 år.
Min storebror er 15 år og, lige kommet på efterskole.
Min mor er en erfaren sygeplejerske på 41 år og arbejder på Kommune Hospitalet.
Min far, som jeg kalder Daddy, arbejder for Hedeselskabet i Aalborg, og snakker godt dansk.
Min lillesøster går i børnehave og skal starte i skole næste sommer.

Jeg går i 6. klasse på Tilst skole, og går til håndbold i fritiden.
det var så en sød og kort historie om, hvordan jeg blev halvt dansker og halvt englænder. Men hvis jeg skulle beskrive alt, havde den nok fyldt over 1000 sider.

Forfatter. Tessa 6.b.